Obaveštenje

Ekipa Državnog posla ograđuje se od komentara i stavova iznetih na nezvaničnim Facebook profilima koji nose ime emisije i likova iz serije Državni posao.
Jedinu pravu korespodenciju sa akterima serije možete ostvariti na zvaničnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/DrzavniPosaoSerija
Takođe napominjemo da će svako preuzimanje i postavljanje video snimaka, koji se nalaze na ovom sajtu, na druge sajtove biti prijavljeno administratorima.
Hvala vam na razumevanju!

"Izlazak" u Beč

Dragi dnevniče
Izvini što ti se dugo nisam obratio, ali nije ni bilo povoda za to. Život mi je toliko jednoličan i dosadan da sam u jednom trenutku uhvatio sebe da zavidim Žiki na provodima i dogodovštinama. Svaki dan prokleto isti! Odem u onu rupu od preduzeća, naslušam se gluposti i uvreda i tako sjeban idem kući…pakao!
Na jednom obasja me sunce, petak, zvoni telefon, moj drugar Deki. Mislio sam da me opet navlači na neki narodnjački izlazak, jer navodno na mesta sa seljačkom muzikom izlaze lepše devojke???, ali nije to! Predlaže mi vikend u Beču, njegov stric tamo ima gajbu! Naaajjjjzaaaadddd!!
Jedini zajeb je što nemamo kola! Moja su kod keve trebaju joj…hmmm…ma šta te ja tebe lažem, kao da ćeš nekom reći…njena kola – trebaju joj, a Deki magarac ima zabranu upravljanjem motornim vozilima zbog alkohola – još koju godinu, te je kola prodao da mu ne zvrje po ulici.
BUS!!! Samardžija reisen!!!
Put do Beča odličan, 6h sa sve stajanjem i granicom, dobro je krenulo. Kada smo stigli reko to je to….ali ustvari nije!!! Seli u taxi i udri! Jedan semafor, drugi, dvadeseti…, jedan podvožnjak, dva mosta, fabrika…, svakim kilometrom Beč je sve više ličio na Istambul! Najzad smo stigli, taksi je koštao otprilike kao i hotel u centru, al šta je tu je! bec dp
Čeka nas Dekijev stric, popularni Gidra, vlasnik kladionice i “našeg” kluba. Divan gospodin u komplet trenerci sa mobilnim veličine prosečnog LCD televizora, posle tradicionalnog pozdrava saopštava nam da su mu neki rođaci banuli, al’ da ne brinemo. Njegov prijatelj izdaje krevete za samo 5 evra i živi odmah iza ugla tu, metroom smo za 20 min u centru… Hmmmm…a taksijem sat…, no dobro! Nisam hteo da mračim, kupio nam po kebap i odveo u “smeštaj”. Treći sprat socijalnog smeštaja, dve sobe, mala kuhinja i sedam likova sa svih strana sveta, kao u Beneton reklami. Nisam baš siguran da su svi u Beču turistički pa čak ni legalno, pošto kada je poštar zakucao, svi su se posakrivali po gajbi. Spavao sam obučen sa pasošem u ruci-UŽAS!
Naravno izlazili smo kod Gidre u lokal, jer iz nekog razloga, naše su devojke najlepše na svetu, gde sam bio primoran da slušam nostalgične zvuke rodnog mi kraja koji sam napustio pre nepunih 12h….i tako ceo vikend, nisam video ni B od Beča, ako ne računam dvanaesti bicirk.
U nedelju kada smo kretali, molio sam Gidru da kada nas već vozi na stanicu, stane samo 15min u centar, da se slikam kod opere…, čisto da imam nešto za fejs! Al NE! “Đe ću ti sada to tražiti??!”… 15 godina živi tamo. Direkt buska, kebab i dve litre vode u ruke, tradicionalni pozdrav i MRŠ!
E to ti je to dragi moj dnevniče… Magdi sam planirao da uzmem nešto u Marija Hilfe ulici al’ dobila je malu nargilu. U autobusu tek kreće haos. Deki povraća na 50km, jer je sinoć presis’o a ja u pauzama menjanja kesa gledam najbolja ostvarenja naše kinematografije u žanru “urnebesna komedija”… O tome ću ti pisati za koji dan…,već je 11h moram da žurim na posao, bar da stignem pre Torbice, ne mogu da ga slušam kako je u mojim godinama ustajao u 5!
Pozdrav!

Komentari

 • Kornjaca Rade

  lepo bogami a kad ce moj predmet biti resen vec 20 godina cekam!!!!!!!!!

 • sremac vrbas

  Porašćeš i ti pa ćeš moći pričati arhivarske priče,,,,

 • Zika ima bolji drustveni zivot od boskica.

 • -Pa dobro,jesam ti rekao da ne mračiš sa tim tvojim Dekijem? Sad ću ti poslati Višekrunu pa ti vidi šta ćeš.

 • Kurotresina Anka

  Odlicno Ali cekam Da Mi Resite Predme Ali kad Cekam 35 godina ako Ga ne resite Uradicu Nesto Jos Gore Od Kornjace Radeta zato bolje bi vam bilo da ga resite ili ste gotova sva troica

 • Boškićeva Mamička

  Ljubi te majka sine, samo nek’ si ti meni živ i zdrav, i da si bio u Beču. Kola ti vraćam kad Bata reši ono oko one sporne privatizacije Smederevske železare. Do tada, moram da mu nosim ručkić u CeZar, ne sme sebi da dozvoli da smrša…

 • Đorđe Čvarkov

  Mamička,sećaš li se mene sa korzoa.Kad sam čuo da tvoj sin dolazi kod mene u kancelariju bio sam oduševljen,znao sam da je inteligentan na tebe.Pitaj ga slobodno,kako nam je sa nama,ja ga tretiram kao svoje dete,a svoje dece nemam,možda imam jedno u Pečuju.

 • Mitar (Mitar) Mitar

  Velinko Klać i ja vas samo gledamo…..

 • Dragan Torbica

  Đoko, vidi šta sam našao ispod ove kraće nogare od stola.. Pa ovaj mali piše ono.. znaš ono.. kad pišu jedni drugima čoveče dragi – kad su rođeni, imajul simpatiju, šta jedu, to moja Milca ima cjelo ispisano od korce do korce! Vidi, on opet umesto sa nekom zenskinjom iz Beča (a tamo ima mnogo ljepih zenskinja, ja znam tamo sa Jojom kad smo radili braus i banglovanje kiglona, to su sve ljepsa od ljepse, jer su one uglavnom, da kazem, nase) otišao klipan sa Dekijem da se slika pored popare, TO je njima smjesno! Sta ti decko radis…

 • Sabine Salapura

  wenn Sie kommen Caftat?

 • Zivan(d se pise ali se ne cita)Radosavljevic

  Glava a vinjak svom dobrom cika ziki nisi poneo, znas onu moju i Titovu druze Tito narodna diko popij vinjak s svojim cika Zivim.

 • Bojana Jokic

  Majke mi tb banja u glavi.. <3

 • Jovanko Jidrivtreny

  A sranje od zivota… Ali okey je sve to.. Proci ce.. Meni nista bolje nije… :* <3

 • ‘De je Đorđe?

 • Znas, citam ovo i kontam se, pa nije ovo daleko od istine. Zivim u Becu vec 20 godina i vjerovali ili ne, znam masu likova koji su dosli u isto vrijeme kada i ja, ne vejrujem da i dan danas znaju gdje je Opera, Narodno pozoriste, Belvedere i da ne nabrajam. Zive tacno onim nekim zivotom kao Gidra u Boskicevom dnevniku.