Obaveštenje

Ekipa Državnog posla ograđuje se od komentara i stavova iznetih na nezvaničnim Facebook profilima koji nose ime emisije i likova iz serije Državni posao.
Jedinu pravu korespodenciju sa akterima serije možete ostvariti na zvaničnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/DrzavniPosaoSerija
Takođe napominjemo da će svako preuzimanje i postavljanje video snimaka, koji se nalaze na ovom sajtu, na druge sajtove biti prijavljeno administratorima.
Hvala vam na razumevanju!

Čika Milivoje Radosavljević

Kad odem kod čika Milivoja osećam se kao na brodu koji plovi nekim plavim okeanom, samo što nisam na brodu nego na terasi njegove hacijende i oko mene nije plavo nego braon…. I…, nije more nego zemlja…, nepregledna zemlja… Mislim da čika Milivoje drži ceo južni Banat u arendi….
Čika Milivoje je velikoposednik, ima hacijendu, radnike, daje i uzima posede u arendu, kompletna mehanizacija, ima šešir i pušku i uvek je nasmejan. On je još jedan izdanak familije Radosavljević, njegov brat od strica je drug Rada, mada čika Milivoj ga baš i ne miriše. Ipak kad mu nešto zatreba ne libi se da pozove Radivoja. Šta ćeš… Povezani su i rođački i krvno, a iz Arilja su obojica.
Čika Milivoje ima nepregledne hektare soje, kukuruza, pšenice, pamuka, gaji jabuke, kruške, batatu, sorgo pa čak u jednom stakleniku i advokato. Otkud južno voće pitate se? Otud što je kao sasvim malo dete živeo u Južnoj Americi u Surinamu. Tamo je njegov tata Dragoljub izbegao posle drugog rata. U Surinamu se teško živelo Milivoj je bio radnik na plantaži pirindža, ali je ubrzo napredovao, sakupio je novce i kupio avion marke Piper. Posle toga se preselio u Brazil u Manaus gde je radio kao turistički vodič. Poznaje Amazoniju ko svoj džep! Najbolje Manaus i Belem….. Njegova dva najbolja prijatelja su se doselila s njim u Jabuku iz Brazila. To su: Nemac Otto fon Krugger (priča za sebe da je banatski švaba, pri tom naravno laže ) i Indios Almagro (dosta radi na njivi. Ima neku dugačku duvaljku a u nju meće male strele, pa kad dune ubode te u vrat).
Zemlju je otkupio uz pomoć tada partijski dobro pozicioniranog Rade i od tad živi k’o mali kralj….
Moj komšija Živan Radosavljević  kad god ima neku krizu s parama ode do čika Milivoja i ovaj sve sredi. Volu se iako je Žika alkoholičar, ne znam da l sam nekad rek’o…..
Jedna stvar mu, ipak, mrači raspoloženje. Ima ćerku. Mislim…, da se boluje od gada ona nikad iz kreveta nebi ustala. Stara devojka što s’ ono kaže. Čika Milivoj nudi 5000 evra onom ko njoj nađe đuvegiju. Pokušao sam da oženim i Boškića i Torbicu ali kad su videli sliku… Da kažem, propalo je sve… Ali dragi čitaoče, Vi morate biti svesni jedne stvari: tad kad je ona zube menjale nije bilo belih plombi, samo zlatne… Razumeš… Mislim, nije ona kriva…

Komentari