Obaveštenje

Ekipa Državnog posla ograđuje se od komentara i stavova iznetih na nezvaničnim Facebook profilima koji nose ime emisije i likova iz serije Državni posao.
Jedinu pravu korespodenciju sa akterima serije možete ostvariti na zvaničnoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/DrzavniPosaoSerija
Takođe napominjemo da će svako preuzimanje i postavljanje video snimaka, koji se nalaze na ovom sajtu, na druge sajtove biti prijavljeno administratorima.
Hvala vam na razumevanju!

Radivoj Radosavljević – Drug Rada ili Drug Ledeni

Mozak familije Radosavljević je drug Rada.  Posle II svetskog rata doselio se sa drugovima oslobodiocima iz Srbije iz sela Arilje, član je OZNE. Jedini koji nikad nije zglajzo, u penziji je već 70 godina.
Imao je taktiku da preživi i opstane na vlasti, prvo je bio za Staljina pustio je iste takve brkove, kad je došlo do čuvenog razlaza otkinuo ih je sam sebi užarenim žaračem i zalepio ih u Šuljmu na zadnjicu. Sa brcima otkinuo je i gornju nausnicu pa je imao dugo godina na daleko čuven “ledeni osmeh”. Poslednjih godina ponovo nosi brkove ali plastične.ledeni2
Kasnije je bio za Rankovića te je istetovirao LEKA na stomaku, a kad je ovaj optužen za prisluškivanje, drug Rada je pred celim vašarom u Rivici kamom, koju je zarobio u selu Ba (navodno od Kalabić Nikole), odsekao stomak od grla do pupka, kasnije mu je na VMA ugrađeno šatorsko krilo, ali i dan danas ima retko ravan stomak.
Još kasnije kad je Krcun poginuo, on je njegovu sliku koju je nosio na lančiću oko levog nožnog članka u kožnoj duvankesi pred celim selom Jabuka (Banat…, bio kod M Radosavljevića kad se tragični događaj odigrao) digao u vazduh štapinom dinamita sa kratkogorećim fitiljom. Tom prilikom nastradalo je osam meštana navedenog sela a drug Rada je ostao bez leve noge….
Često sedi na terasi vikendice i čisti pištolje. Žiku ne priznaje, a Budimiru Radosavljeviću govori gde da ulaže pare i zlatne figure. Dobro je povezan sa svim strukturama i licima, pa čak i sa nekom ekipom pirata iz Tajlanda koji mu iz Kine donose lažno zlato a koje Budimir na seoskim vašarima prodaje u obliku zlatne grivne. Pucao je sa terase naviše kad je bila “jogurt revolucija” i pucao je naniže sa iste terase kad su hapsili Slobodana. Mrzi studente. Njegov brat od strica je velikoposednik Milivoj Radosavljević koji drži pola Banata.

Komentari

 • Nenad Plavsic

  Zanimljivo…

 • Млађи Водник

  Добре су Вам ове идеје да додате овакав додатни вид хумора за Ваше верне гледаоце, али мислим да би још боље било (макар у овој рубрици) да се додатно разраде битнији ликови, попут Чика Жике, Марјановића, фрау Шиловичке, бабе, деда Игњата итд. итд. Некако су најзанимљивији Ђокини доживљаји/незгоде са њима, па мислим да би био пун погодак да се њихови ликови додатно прикажу а можда се роди и нека нова идеја за редовну епизоду. Нпр. зашто је Жика тотални алкохоличар (свако алкохоличар пије да нешто заборави, али који је његов разлог?), како је фрау Шиловичка упознала Чваркову породицу, какве је све баханалије Ђорђе правио са Бошкићевом мамичком у млађим данима, како су Ђорђе и Марјановић направили свој договор о ротацији фотеља итд. итд.

 • Skidam kapu,majstori!

 • Svaka cast ! Redovno pratim sve epizode,ovo je GENIJALNO ! VOLIMO VAS !

 • Zna se zasto je Zika alkoholicar… Dobio od Visekrune 4 vezana samara… 🙂 A ekipa je prava!!!

 • Kishon Ephraim

  Dragi kolega,skidam kapu 😀 Ja sam mislio da sam ja opicen !!!

 • A “dizel virus”,pre arhivatora:) Ima zicu cika Djordje hahaha

 • Milos Andrijevic

  zanimljivo

 • Radomir Ostojic

  Otkud vam Šuljam pade na pamet?